Duoverslaggeving Wielerauto.nl door Arne Hassink en Dirk Jan Grootkarzijn: ‘We willen de kijker meenemen in de koers’

Duoverslaggeving Wielerauto.nl door Arne Hassink en Dirk Jan Grootkarzijn:
'We willen de kijker meenemen in de koers'

De Ster van Zwolle is zaterdag 8 maart live te volgen via Wielerauto.nl. Verslaggevers zijn oud renner Arne Hassink en wielerkenner en – liefhebber Dirk Jan Grootkarzijn. Het duo kijkt uit naar het moment dat het startschot valt en ze het publiek via internet meenemen in de koers. Het peloton zet zich om 12.00 uur in gang vanaf het Grote Kerkplein in de binnenstad van Zwolle.
Hassink is nu anderhalf jaar geleden gestopt met fietsten om op maatschappelijk vlak te kunnen groeien als productdesigner. ,,Of ik het wielrennen mis? Niet in die zin dat ik het fietsen op zich mis. Het lijkt me wel heel leuk om weer onder de renners te komen, weer iets te kunnen doen in het wielerwereldje. Dat is de reden dat ik meteen op het verzoek van Wielerauto.nl ben ingegaan om samen met Dirk Jan de verslaggeving van de Ster van Zwolle te doen."
Dirk Jan Grootkarzijn is een wielerliefhebber in hart en nieren en bovendien een ervaren presentator/gespreksleider. De Ommenaar is breed georiënteerd en heeft verstand van zaken als het om sport en wielrennen in het bijzonder gaat. Hij volgt de koers al jaren. Stel hem een vraag en hij geeft het antwoord. ,,Het leuke van deze duoverslaggeving is dat Arne zelf op hoog niveau heeft gefietst. We kunnen er samen iets moois van maken. We zien wel hoe we het vorm gaan geven. We zijn allebei enthousiast en ik denk dat we na een paar kilometer koers de smaak wel te pakken hebben. We moeten de kijkers in de koers zien te trekken."
Hassink, die zelf een keer als vierde eindigde in de openingskoers van het seizoen, voorspelt een massasprint. ,,Het wordt mooi weer. Onder moeilijke omstandigheden viel de slag vaak in de finale op of na de dijk bij Genemuiden. Ik denk dat het tot het einde bij elkaar blijft. De koers hoeft er trouwens niet minder levendiger om te zijn. We laten ons verrassen."

Foto: Arne Hassink (links) reed 8 keerde Ster van Zwolle en kwam een keer als vierde over de finish.