Wielerauto brengt zege Stroetinga Zuidenveldtoer in beeld

Wim Stroetinga heeft de PWZ Zuidenveldtoer over 200 kilometer op zijn naam geschreven. De renner van het Koga Cyclingteam was op de meet in Nieuw Amsterdam de rapste van een groep van 36 renners. Wielerauto.nl bracht de koers in beeld met een livestream. Ploegleiders, volgers en publiek langs de route en thuis kon de wedstrijd van de eerste tot de laatste kilometer digitaal volgen. 

Wielerauto.nl brengt ZODC Zuidenveldtoer live op internet

Wielerliefhebbers kunnen zaterdag live de ZODC Zuidenveldtoer volgen via livestream van Wielerauto.nl. De 1.2 klassiekers voor eliterenners over 195 kilometer gaat om 12.00 uur van start in het Drentse Nieuw Amsterdam en vanaf dat moment is ook Wielerauto.nl in de lucht. Via pc, laptop, ipad of tablet is de koers van start tot finish te volgen. Wielerauto heeft hard gewerkt aan verdere kwaliteitsverbetering van de beelden, waardoor de ZODC Zuidenveldtoer nog beter in beeld kan worden gebracht. De uitzending van de Ster van Zwolle als openingsklassieker van het seizien leverde al talloze enthousiaste reacties van kijkers op. Zaterdag vanaf 12.00, de ZODC Zuidenveldtoer. Surf naar Wielerauto.nl en volg de livestream.

Wielerauto vraagt met spoed mecaniciens /chauffeurs

Wielerauto.nl is met spoed op zoek naar mecaniciens en chauffeurs voor in eerste instantie de PWZ Zuidenveldtoer op 26 april met start en finish in Nieuw Amsterdam. Wielerauto.nl levert in deze wielerkoers voor elites zowel materiaalwagen als juryauto's. De wedstrijd is onderdeel van de Zuidoost Drenthe Classic en heeft de UCI status. Mecaniciens en/of chauffeurs die geïnteresseerd zijn om hun bijdage aan deze koers te leveren, mogen zich melden bij Reini van Dellen, tel: 06 10315814.

Wielerauto.nl heeft als doelstelling de wielersport daar waar mogelijk actief en zonder winstoogmerk te ondersteunen.

Wielerauto.nl in Ronde van Overijssel en op NK in Ootmarsum

Wielerauto.nl is een graag geziene gast in het wielerpeloton. Materiaalwagens, jurywagens en motoren kunnen worden ingezet tijdens wielerkoersen. Waar de organisatie zelf druk is met het in goede banen leiden van de koers, zorgt Wielerauto.nl ervoor dat renners in de koers snel worden geholpen bij materiaalpech. Ook wordt Wielerauto.nl ingehuurd ter ondersteuning van juryactiviteiten. In de Ster van Zwolle werd bovendien met succes een livestream van de koers verzorgd door Wielerauto.nl. Daardoor kon de wielerliefhebber thuis op pc, laptop, ipad of tablet de wedstrijd van start tot finish volgen. Het deskundige commentaar werd verzorgd door Arne Hassink en Dirk Jan Grootkarzijn. De oud-topamateur Hassink en presentator Groot Karzijn zullen ook de komende tijd worden ingezet bij livestream uitzendingen om het publiek van kilometer tot kilometer op de hoogte te houden van de ontwikkelingen in de wedstrijd. Wielerauto.nl is dit seizoen met haar materiaal en jurywagens onder meer actief in de Ronde van Overijssel op 3 mei en het NK in Ootmarsum in het weekeinde van 28 juni. De voorlopige agenda met wielerkoersen waar u de opvallende auto’s van ons tegenkomt zijn: 26 april: PWZ Zuidenveldtoer (Nieuw Amsterdam), 3 mei: Ronde van Overijssel (Rijssen), 24 mei: IJsseldelta (Zwolle), 4 juni: Parel van de Veluwe (Harderwijk), 28-29 juni: NK (Ootmarsum), 6 juli: 7 Dorpenomloop Oost Gelre (Lichtenvoorde), 31 augustus: Ronde van Midden Nederland (Utrecht), 6 september: Omloop van de Veenkoloniën (Veendam).

Duoverslaggeving Wielerauto.nl door Arne Hassink en Dirk Jan Grootkarzijn: ‘We willen de kijker meenemen in de koers’

Duoverslaggeving Wielerauto.nl door Arne Hassink en Dirk Jan Grootkarzijn:
'We willen de kijker meenemen in de koers'

De Ster van Zwolle is zaterdag 8 maart live te volgen via Wielerauto.nl. Verslaggevers zijn oud renner Arne Hassink en wielerkenner en – liefhebber Dirk Jan Grootkarzijn. Het duo kijkt uit naar het moment dat het startschot valt en ze het publiek via internet meenemen in de koers. Het peloton zet zich om 12.00 uur in gang vanaf het Grote Kerkplein in de binnenstad van Zwolle.
Hassink is nu anderhalf jaar geleden gestopt met fietsten om op maatschappelijk vlak te kunnen groeien als productdesigner. ,,Of ik het wielrennen mis? Niet in die zin dat ik het fietsen op zich mis. Het lijkt me wel heel leuk om weer onder de renners te komen, weer iets te kunnen doen in het wielerwereldje. Dat is de reden dat ik meteen op het verzoek van Wielerauto.nl ben ingegaan om samen met Dirk Jan de verslaggeving van de Ster van Zwolle te doen."
Dirk Jan Grootkarzijn is een wielerliefhebber in hart en nieren en bovendien een ervaren presentator/gespreksleider. De Ommenaar is breed georiënteerd en heeft verstand van zaken als het om sport en wielrennen in het bijzonder gaat. Hij volgt de koers al jaren. Stel hem een vraag en hij geeft het antwoord. ,,Het leuke van deze duoverslaggeving is dat Arne zelf op hoog niveau heeft gefietst. We kunnen er samen iets moois van maken. We zien wel hoe we het vorm gaan geven. We zijn allebei enthousiast en ik denk dat we na een paar kilometer koers de smaak wel te pakken hebben. We moeten de kijkers in de koers zien te trekken."
Hassink, die zelf een keer als vierde eindigde in de openingskoers van het seizoen, voorspelt een massasprint. ,,Het wordt mooi weer. Onder moeilijke omstandigheden viel de slag vaak in de finale op of na de dijk bij Genemuiden. Ik denk dat het tot het einde bij elkaar blijft. De koers hoeft er trouwens niet minder levendiger om te zijn. We laten ons verrassen."

Foto: Arne Hassink (links) reed 8 keerde Ster van Zwolle en kwam een keer als vierde over de finish.

Française leidt 8 maart jury in Ster van Zwolle

De Ster van Zwolle krijgt voor het eerst een vrouwelijke Franse juryvoorzitter in de persoon van de Française Catherine Gastou. Zij is door de UCI aangewezen als voorzitter van het jurygezelschap dat zaterdag 8 maart de 54ste Internationale Ster van Zwolle in goede banen moet leiden.

Catherine Gastou is een ervaren rot in het vak, die in het zuidwesten van Frankrijk woont. Ze heeft in de loop der jaren binnen en buiten Europa in grote wielerkoersen gejureerd.

Rooijakkers toch in UCI-ploeg

Pauliena Rooijakkers heeft alsnog de overstap
gemaakt naar een  UCI-ploeg, laat WV de Jonge Renner weten waar Rooijakkers
lid van is. Ze reed de afgelopen twee seizoenen bij het Boels-Dolmans cycling
team, maar dat contract werd niet verlengd. Rooijakkers gaat rijden voor Parkhotel
Valkenburg.